30 Aralık 2012 Pazar

DEMARCUS COUSINS WIZARDS'A MI GİDİYOR?

     Son yıllarda gerçekleşen NBA Draftları, oyuncu potansiyeli açısından oldukça kısır, hatta vasat diye isimlendirebileceğimiz şekilde gerçekleşiyor. Belki bazı oyuncular alt sıralardan seçilmelerine rağmen beklentilerin hayli üzerine çıkarak scoutları ve takımları oldukça şaşırtabiliyor. 17. sıradan seçilen ve bu sezon iyi bir kontrat kapan Jrue Holiday, Bulls takımının başarısı için sahaya yüzde yüzünü veren 26. sıra seçimi Taj Gibson, 21. sıradan seçilen ve NBA'in en yetenekli oyuncu kurucularından birisi olarak gösterilen Rajon Rondo ve 24. sıradan seçilen Kyle Lowry bunlara iyi örneklerden birkaçı olarak sıralanabilir.
     Lig'de özellikle son yıllardaki en büyük problem ise uzun oyuncuların istenen düzeyde bulunmamaları ve takımlarını yukarıya çekebilecek yeteneğe sahip olan oyuncular olmaması olarak gözüküyor. Dwight Howard'ın 2004 Draftı'nda 1 numaradan seçilmesinden beri bahsettiğim kalitede uzun oyuncu henüz lige adım atmadı ve uzun vadede atmayacak gibi de gözüküyor. Aynı yıl 2. sıradan seçilen Emeka Okafor, 2007 Draftı'nda 1 numaradan seçilen Greg Oden faciası ve akla gelebilecek diğer vasat uzunlar... Hiçbirisi uzun oyuncu kalitesini bir adım yukarıya çıkaramadı. Bu isimlerin yanında bazı oyuncular da var ki, yetenekleri belli bir potansiyele sahip, gelişime açık, fakat saha içi ve saha dışında oldukça sorunlu oyuncular olmaları nedeniyle bir türlü basketbola odaklanamıyorlar. Washington organizasyonunda haddi hesabı olmayan sorumsuzluklara imza atan Andray Blatche ilk aklıma gelen uzun olmuşken, bir diğeri de son haftalara ve Kings ekibine geldiğinden bu yana damga vuran Demarcus Cousins oluyor.
      Yetenekleri konusunda çok abartılacak kadar olumsuz yorum getirmek haksızlık olur Cousins için. Var olan yetenekleri kadar, sorunlu bir oyuncu yapısına sahip olan Cousins bildiğimiz gibi 2010 NBA Draftı'nda 5. sıradan Kings takımı tarafından seçilerek NBA'e adım atmıştı. Ancak geçen sezon sürekli sorun yaratan ve özellikle takımın başında bulunan Paul Westphal ile aralarında yaşanan gerginliklerin ardından sürekli gündemde kalmıştı. 2 kez takasını istedikten sonra o sezon Kings takımı bu sorunların sebebi olarak koç Westphal'ı görmek isteyerek, takımın başına Keith Smart'ı getirmişti ve sorunun ana kaynağı olan Cousins'e muazzam bir kredi vermişti.
       Bununla birlikte oyun içinde oldukça somurtkan ve sorumsuz bir ifade çizen Cousins problem yaratmaya devam edecekti. Geçtiğimiz haftalarda oynanan Clippers maçının devre arasında Keith Smart ile soyunma odasında ciddi şekilde tartıştığı iddia edilerek, 2. yarıda forma giymemişti. Özellikle bu olaydan sonra adı oldukça fazla takas iddiaları ile anılmaya başladı. Takasın yapılacağı tahmin edilen ilk takım, kolejden takım arkadaşı John Wall'ın bulunduğu Washington Wizards ekibi olarak gösteriliyor. Bunun yanında Denver Nuggets, Detroit Pistons, Houston Rockest ve Boston Celtics takımlarının da adı geçmekte.
       Takas döneminin sona ermesine yeterince süre varken, bakalım neler gelişecek, göreceğiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder