6 Temmuz 2013 Cumartesi

NBA'DEN ŞOK TAKAS VE TRANSFER BAŞLIKLARI !

                                            HOWARD ROCKETS'IN YOLUNU TUTTU!
1 Temmuz tarihi itibariyle açılan transfer döneminin ardından, takımlar yeni sezon için oldukça iddialı hamleler yaparak, kadrolarını şekillendirmeye başladılar. Özellikle Dwight Howard'ın kararını vermesini dört gözle bekleyen basketbolseverler ve tüm dünya, dün alınan haberle birlikte meraklarını gidermiş oldular. Açıkçası verdiği kararı ve özellikle Howard'ın kendisini pek sevmediğim için, Houston'a gitmesini kariyeri açısından pek sağlıklı görmedim. Çaylak sezonuyla birlikte Orlando Magic'de kariyerine başladıktan sonra, mutsuz olduğu her geçen sezon daha çok belli olan Howard, geçen sezon 3 takımı içeren takasla Lakers'ın yolunu tutmuştu. Burada yalnızca 1 sezon oynayan ve playoff'larda ilk turda elendikten sonra havluyu atan Lakers'da kalıp kalmayacağı büyük merak uyandırıyordu.
Herkes onun karar vermesini bekler dururken, Lebron usulü bir açıklama yapması bile beklenmişti. Bildiğimiz gibi Lebron'un Cavaliers'dan ayrılacağını açıkladığı The Decision programı büyük tepki toplamıştı. Ve aynı şekilde Howard'ın da buna benzer bir programla açıklamasını yapması bile bekleniyordu geçtiğimiz haftalarda. Neyse ki, Howard bunu yapmayı tercih etmedi. Kararını net bir şekilde açıklayarak, Houston'ın yolunu tuttuğunu bildirdi. Houston Rockets, bu hamleyle birlikte ciddi bir playoff ve Batı'da zirve hedefi arayacak olan bir takım haline geldi. Zaten geçen sezonki kadrolarıyla playoff ilk turuna kalmayı başarmışlar, Thunder'a elenmekten kurtulamamışlardı. Tek eksikleri ciddi savunma zaafiyeti iken, Howard'la bunu da kapatmış oldular. Bir de Ömer Aşık'ın pota altındaki varlığını düşünecek olursak, Rockets gerçekten büyük ve iri kıyım pota altı oyuncularıyla, NBA'in her gece korkulan takımlarından birisi olacaktır.


                                               GINOBILI 2 YIL DAHA SPURS'DE
Geçtiğimiz sezonu muazzam bir dereceyle tamamlayan ve NBA Finallerine kadar çıkmayı başaran veteran Teksas ekibi Spurs'un emektarı Ginobili ise, 2 yıllığına 14 milyon değerindeki sözleşmeye imza atarak, Spurs ile kariyerine devam etme kararı aldı.
                                               JOSE CALDERON DALLAS'A GİTTİ
Geçtiğimiz sezon ortasında yapılan takasla beraber Detroit'in yolunu tutan Calderon ise, bu sezona Dallas ile 4 yıllığına 29 milyonluk bir sözleşme imzalayarak girecek. Dallas geçtiğimiz sezon, oyun kurucu alanında büyük problemler yaşıyordu ve 1 Temmuz itibari ile O.J. Mayo'yu da kaybetmişti.
                                                O.J. MAYO BUCKS İLE ANLAŞTI
Rick Carlisle ile pek fazla anlaşamayan, büyük hayallerle Dallas'a getirilen Mayo ise, sezon sonuna doğru daha da düşüşe geçen performansıyla birlikte tamamen gözden düşmüştü. O da Howard gibi oldukça mutsuz gözüküyordu. Transfer döneminin açılmasıyla birlikte Bucks ile sözleşme imzalayan oyuncu, 3 yıl 24 milyon değerindeki kontrata imza attı. Bu hamleyle kısa ve atak oyuncuları toplayan Bucks'ın, Monta Ellis veya Brandon Jennings'den vazgeçmesi gerekiyor diye düşünüyorum. 3 tane kısa ve topu elinde isteyen oyucunun, aynı anda sahada olması, savunmada doğacak dezavantajları ve uzun vadede bir getirisi olmayacak olan kadro yapısı ile, Bucks'ın silkelenmesi için, istikrarlı bir forvete ve pota altı oyuncusuna ihtiyacı var.
                                                  PAUL MILLSAP HAWKS'I SEÇTİ
Uzun oyuncu bolluğu yaşayan Jazz'da, Enes için güzel bir haber geldi. Millsap 2 yıllık bir sözleşmeyle Hawks'ın yolunu tutarken, kontrat bedeli olarak 19 milyon civarı olduğu söyleniyor. Hawks, Josh Smith'i takımda tutmaya çalışırken, Korver ile sözleşme yenilemişti bildiğimiz gibi. Bakalım Smith ile yollarına devam edecekler mi? Yoksa kurtulmayı başarabilecekler mi?...
ANDRE IGUODALA İLE ANLAŞAN WARRIORS BOMBAYI PATLATTI !
Genç ve çok yetenekli oyunculardan kurulu bir ekip yaratmayı başaran Warriors, ihtiyaç duyduğu özellikteki veteran oyuncusunu şak diye buldu bence. Çok akıllı hamlelerle, kendisine salary cap'te yer açmayı başaran Warriors, Richard Jefferson, Brandon Rush ve Andris Biedrins'i Jazz'e gönderirken, 24 milyonluk bir boşluk yarattı. Ve ardından hiç beklemeden Iguodala'yı resmen kaptılar. Çok büyük ve takdir ettiğim bir hamle oldu bu. Warriors'ı tebrik ederek kısa bir görüntüyle devam edelim:
YONCALARDA YENİDEN YAPILANMA
Geçtiğimiz hafta yoncalarda yaprak dökümü başlığı ile, Garnett ve Pierce takasından kısaca bahsetmiştim. Boston ekibi, 2007'de kurmayı başardığı o büyük 3'lü ile bütün NBA'i sallayan bir hamlede bulunmuştu. Bunun sonucundan 1 kez şampiyonluk ve birçok kez de NBA Finallerini görmüşlerdi. Fakat Ray Allen'ın Miami'yi tercih etmesinin ardında, dağılma sinyallerini bariz bir biçimde veren büyük üçlünün kalan 2 parçası da dağılarak, bir dönemin sonunu getirmişti. Bir de takımın abisi rolündeki Doc Rivers'ın Clippers ile 3 senelik anlaşmaya varması da var tabi.
Koç pozisyonundaki boşluğu değerlendiren Boston takımı, Kolej ligini takip edenlerin bileceği üzere, Butler takımıyla 6 sezondur çalışan Brad Stevens'ı getirerek, herkesi şaşırttı. Stevens, 6 sezon yönettiği Butler takımıyla birlikte 2010 ve 2011 yıllarında NCAA şampiyonluğu yaşamış, 166-49'luk derecesiyle de kolej kariyerinde büyük bir başarıya ulaşmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder