22 Temmuz 2011 Cuma

NBA'DE LOKAVT DÖNEMİ-1

Deron Williams
NBA'de lokavt dönemi-1 adıyla konuya başlık uydurmuş olsam da, bu NBA'de devreye sokulan ikinci lokavt değerini taşıyor aslında...
Bundan önce ilk ve en son 1998-1999 NBA sezonunda gerçekleşen ve sezonun yalnızca 50 maçlık bir süreçten ibaret olmasına neden olan lokavtta sezona, 99 yılının Şubat ayında başlanmış. O sezon NBA Finallerinde karşılaşan San Antonio Spurs Ve New York Knicks takımları gene 7 maçlık final serisi oynamış ve 4-1'lik üstünlükle San Antonio Spurs şampiyon olmuş. O zamandan bu yana tam 12 sene geçti ve ikinci bir lokavtla karşı karşıyayız. Aslında gerçekleşen lokavt önceden sinyallerini vermiş, bir kaç sezon öncesinden konuşulur hale gelmişti bile.
Kısaca lokavta neden olan faktörlere değinirsem eğer:
- Oyuncuların kazanmakta ve istemekte olduğu epey yüksek maaşlar,
- Takım sahiplerinin oyunculara bu yüksek bedelleri ödemekten kaçınması,
- Takım sahiplerinin oyuncu maaşlarında yüzde 38lik bir düşüş istemesi,
- Oyunculara verilen kontratların sürelerinin daha kısa sürelere indirgenmesi.
Her iki tarafın da bu lokavtın sona ermesi üzerine yapmış olduğu görüşmeler ve detaylı toplantıların gerçekleştiğini biliyoruz. Derek Fisher önderliğinde yürüyen Oyuncular Sendikası ile NBA yöneticileri arasında gerçekleşen bir kaç görüşme yapılmıştı fakat, her iki taraf da uzlaşmayı sağlayamamış ve bir dahaki görüşmelere kadar karar bu şekliyle korunmak zorunda kalmıştı.
Bu sezon gerçekleşen lokavtın bir farklı tarafı, geçmiş yıllardaki o, 98-99 lokavtında olduğu gibi Şubat ayında başlayan bir NBA sezonunun bile olamayabileceği gibi gözüküyor. Umarım NBA severleri üzen bu eylem, iki tarafın mutabakat sağlamasıyla son bulur ve çok da fazla sürmeden mutlu sona ulaşılır...
Bu arada Lokavttan dolayı kendilerine takım arayan bir çok NBA yıldızının olduğunu biliyoruz. Bunlardan en önemlileri içinde Deron Williams geliyor tabi ki de.
Türkiye Basketbol Ligi takımlarından Beşiktaş Cola Turka ile Lokavt bitene kadar anlaşan New Jersey Nets oyuncusu geçtiğimiz sezon takasını isteyerek Utah Jazz takımından Doğu tarafların yolunu tutarak New Jersey Nets'e geçmişti. Beşiktaş'la olan anlaşması her ne kadar sansasyon yaratmış olsa da, oyuncunun sözleşme imzaladığı takımda kalıcı olmayacağı da bir gerçek. Kontrat bedeli olarak açıklanan rakam ise 5 milyon dolar civarında. Öte yandan Beşiktaş Cola Turka'nın Kobe Bryant ile oldukça ısrarlı ve ciddi bir şekilde ilgilendiği gelen haberler arasında fakat burada Deron Williams'a göre daha yüksek bir bedel ödeme durumu da kesin. Galatasaray Cafe Crown ise Litvanyalı oyuncu Darius Songalia ile anlaşırken,Fenerbahçe Ülker ise Utah Jazz forması giyen Rus oyuncu Andrei Kirilenko ile ilgilenmekte.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder