26 Kasım 2011 Cumartesi

NBA'DA LOKAVT DÖNEMİ SONA ERMEK ÜZERE!!!

NBA'DA LOKAVT DÖNEMİ SONA ERMEK ÜZERE!!!

NBA-Lockout

Nba'da Haziran ayında oynanan Dallas Mavericks- Miami Heat final serisinin ardından sezon sona ermiş ve sezonun son bulmasıyla, bir çok takım sahibinin zarara uğradığı gerekçesiyle durdurulmaya giden yaz döneminden tam olarak 150 gün geçmiş oldu ve bu sürenin sonunda nihayet anlaşılmaya varıldı gibi gözüküyor.
Takım sahipleri ve oyuncular sendikası üyeleri ile sürekli görüşmelerde bulunan fakat, mutabakat sağlayamayan iki taraf dün gece tekrardan ve çok uzun bir süreyi kapsayan görüşmenin ardından anlaşmaya çok yaklaştılar.
Oyuncu ve takım gelirlerinin bir türlü iki tarafın istediği yüzdeye getirilememesi, görüşmeleri oldukça uzun ve anlaşmaya uzak tutmuştu. Yüzde 57 olan oyuncu gelirlerinin, yüzde 50'ye düşürülmesinde baskıcı davranan takım sahipleri,oyuncular sendikası ile dün gece(Cuma gecesi) tekrardan görüşmelere başladı.
Şu anki resmi olmayan fakat, başlaması çok olası gözüken NBA sezonu 66 maçlık bir fikstüre sahip ve olası başlama tarihi de, 25 Aralık gecesi olarak belirtiliyor.Hazırlık dönemi başlangıcı ise 9 Aralık olarak gözükmekte...
2011-2012 sezonunun başlaması için tek şart; takım sahiplerinin en az 15'inin onay vermesi ve oyuncuların bir bölümünün şartları kabul etmesi.
Eğer Lockout sona ererse; Fenerbahçe'den Thabo Sefolosha, Anadolu Efes'den Ersan İlyasova(Efes'in anlaşma sağlama ihtimali de bulunuyor), Galatasaray Medical Park'dan Darius Songalia ve Zaza Pachulia, Beşiktaş Milangaz'dan Deron Williams ve Semih Erden, NBA takımlarının yolunu tutacaklar. Bu oyuncuların takımlarına ne zaman dönecekleri ise henüz belli değil.
Hep birlikte nasıl bir sona ulaşılacağını takip edeceğiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder