10 Aralık 2011 Cumartesi

BRANDON ROY'DAN ÜZÜCÜ VEDA!!!

Portland Trail Blazers'ın bu durumlara yükselebilmesinde, şüphesiz Brandon Roy'un büyük katkısı olmuştu. 2000'lerin ortasına kadar Playoff yüzü görebilen ve elit bir takım grafiği çizen Portland, 2003 sezonundan itibaren Play-off görememeye başlamış, takımda yeniden yapılanmalara başvurulmuştu. Ta ki 2006 senesi Draftlarında 1.tur 6. sıradan seçtikleri Brandon Roy'un takıma dahil edilip yükselişe geçilmesine kadar.
Brandon Roy'un Draft ile seçilmesiyle birlikte takım 05-06 sezonunda 21 galibiyetteyken, 06-07 sezonunda galibiyet sayılarını 32'ye yükseltmiş, 07-08 sezonunda ise 41 galibiyetle yüzde elli galibiyet deredesini yakalmıştı. Ezeli rakiplerin bulunduğu güçlü Batı Konferasnlarında 41 galibiyet de Play- Off getirmezken; ertesi sezon 54 galibiyete ulaşan Portland, Roy'un büyük gayretleriyle 5 sezon aradan sonra Play- Off yüzü görmeyi sonunda başarmıştı.
Arkasından takip eden 2 sezonu da 50 ve 48 galibiyetlik derecelerle Play- 0ff ile sonuçlandıran Blazers'da Brandon Roy ve Greg Oden'ın sakatlıkları olmuştu. Fakat Son sezon sadece 47 maç oynayabilen Brandon Roy artık eskisi gibi olamayacağının sinyallerini vermeye başlamış, süreleri azalmıştı ve artık bench'den gelmeye başlamıştı. Dizinden sakatlan oyuncu, sezon sonunu fırsat bilip dinlenmeye ve dizini güçlendirmeye çalışırken; basketbola ve Nba'e erken veda kararı alıp, biz basketbolseverleri üzdü. 27 yaşında emekli olan eski yıldız oyuncu, bize seyir zevki yüksek bir çok maç izletmişti. Geçen sene Yao Ming'in vedasından sonra bir yıldız daha kaymış oldu sahalardan...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder