5 Mayıs 2013 Pazar

Kısa Notlar, Play-off'a Kısa Bakış, Ve Normal Sezonun En Değerli Oyuncusu...


Play-off'lara, yarı final serileriyle devam edilirken, yılın en değerli oyuncusu ödülü de sahibini buldu ve beklendiği gibi, bu ödülü 4. kez kazanma şansını elde eden Lebron James, bu alandaki en önemli rakibi Carmelo'yu sollayarak, yarı finallere yüksek moralle girmiş oldu. Kariyerindeki 4. MVP ödülünden bahsettiğimiz oyuncu 84 doğumlu ve son 5 sezonda kazanmış olduğu 4. en değerli oyuncu ödülü bu...
Kariyerinin daha ortalarında olduğunu düşünerek; rekoru elde edeceğini tahmin etmek, pek de kahinlik sayılmaz sanırım. NBA tarihinde, bu alanda en çok ödül alan oyuncu ise, Kareem Abdul Jabbar olarak kayıtlara alınırken, 5 kez bu ödüle layık görülen Michael Jordan ise, gene bu alanda zirvedeki isimlerin başında geliyor. Derrick Rose'un tüm sezonu kaçırması sebebiyle, tüm sezon boyunca, kendisine en büyük rakip olarak gösterilen ve takımına yapmış olduğu muazzam katkıyla sürekli adını duyuran Melo ise, Rose'un olmadığı sezonda, Lebron'a rakip olacak isim olarak öne çıkmıştı.
Lebron'un bu sezondan en iyi 10 hareketi:


Öte yandan, dün gece oynanan Chicago- Brooklyn serisinin 7. maçıyla beraber, son yarı finalist de belli olmuş oldu. Marco Belinelli'nin göstermiş olduğu iyi performansla, rakibini 99- 93 yenmeyi başaran Bulls, yarı finale çıkarken, Batı'yı zirvede tamamlayan Miami Heat ile eşleşmiş oldu. Yarın finallere oldukça rahat ve dinlenmiş olarak girecek olan Heat, karşısında 7 maçlık seriden çıkmış ve Rose'dan yoksun bir Chicago ile karşılaşacak.
Diğer Doğu yarı finali eşleşmesinde ise, Indiana, 2-0 öne geçtiği Atlanta serisini krize sokarak, rakibinin durumu 2-2'ye getirmesine izin vermiş, fakat son 2 maçı kazanmasını bilerek, 4-2 ile yarı finale çıkmıştı. Rakipleri ise, New York Knicks ve bu akşam oynanmakta olan maçı büyük bir kaza olmazsa, almaya çok yakın duruyorlar.
Batı'daki eşleşmelerde Golden State- San Antonio, Okc- Memphis şeklinde gerçekleşti. Yarı finallerin açılışının yapıldığı maçta, Oklahoma, öldü öldü dirildi adeta. Son dakikalarının çok büyük çekişmeye sahne olduğu maçta, 93- 91'lik sonuçla galip taraf olarak ayrılan Thunder, durumu 1-0'a getirdi. Westbrook'dan yoksun olacak olmaları, onların nereye kadar devam edebilecekleri konusunda sürekli soru işaretleri doğursa da, yollarına inatla emin adımlarla yürüyorlar. Belki de Kevin Durant, Westbrook olmadan oynamayı özlemiştir diyebilirim aslında...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder