27 Haziran 2013 Perşembe

YONCALAR'DA YAPRAK DÖKÜMÜ!!!

Dün gece, ara ara sürpriz seçimlerin ve takasların yapıldığı 2013 Draft gecesinde bir çarpıcı takas daha gerçekleşti. Brooklyn Nets ve Boston Celtics arasında yaşanan Draft gecesi takasıyla birlikte, bir dönemin tamamen sonuna gelinmiş oldu. böylece. Bildiğimiz gibi Ray Allen'ın bu sezon Miami'yi tercih etmesiyle dağılma sinyallerini ciddi ciddi veren büyük üçlüden geriye kalan Pierce ve Garnett ikilisi de, Brooklyn yolunu tutmak zorunda kalarak, 2007 yılında kurulan büyüleyici Boston takımının büyük üçlü dönemi tamamen sona erdi. Normal sezonun sona ermesiyle birlikte 2. büyük darbe de, Doc Rivers'ın Clippers'ın yolunu tutması olmuştu. Celtics takımı, kurmuş olduğu büyüleyici büyük 3'lü ile 2008 sezonunda şampiyonluk sevincini tatmıştı.
Boston bu takasla Garnett ve Pierce'ı Nets'e gönderirken, Gerald Wallace, Kris Humpries ve Keith Bogans'ı takıma dahil edecek. Jason Terry de Brooklyn yolunu tutan Celtics oyuncularından bir diğeri bu arada...
Boston bu oyuncların yanı sıra, 2014, 2016 ve 2018 NBA Draft'ında ilk turdan 3 tane draft hakkı almış durumda. Boston uzun vadede ciddi avantajının olduğunu söylemek çok da zor olmasa gerek diye düşünüyorum. Brooklyn ise gelecek 1-2 sezon için Doğu'nun zirve takımlarından olabilir. Ama bahsettiğim gibi, bu kadroyla ancak 1-2 sene diye düşünüyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder