26 Mart 2013 Salı

NBA'DE DÜN GECE YAŞANANLAR

 
 NBA'de normal sezona 6 maçla devam edilirken, oldukça çekişmeli ve ilginç karşılaşmalar yaşandı.
Normal sezonun bitimine kısa bir süre kalırken, özellikle batıda play-off yarışı devam ediyor.
Bu sezona büyük umutlarla şampiyonluk kazanabilecek bir kadro oluşturarak giren, ama beklediğini sezon boyunca alamayan Los Angeles Lakers, Golden State deplasmanından boynu bükük taraf olarak ayrıldı ve play- off mücadelesinde büyük bir yara almış oldu. Dallas, Utah, Portland'ın hemen üzerinde 8. sırada bulunan Kaliforniya ekibi bir türlü istikrar tutturamayarak, şampiyonluğa oynayabilecek bir takım olamayacağını göstermiş oldu bütün sezon boyunca.
  Öte yandan 15 maçtır mağlubiyeti tatmayan Denver Nuggets ise, dün gece deplasmanda play- off ümidi olmayan takımlardan New Orleans Hornets ile karşılaştı ve sahadan  86- 110 gibi ezici bir yenilgiyle ayrılarak 15 maçlık seriye son vermek zorunda kaldı.
  Miami Heat ise, yine play-off iddiası bulunmayan doğu ekiplerinden Orlando Magic deplasmanından da galibiyetle ayrılarak art arda 27 maçlık bir galibiyet serisine imza atmış oldu.
  

Başkent ekibi Washinton Wizards ise Memhpis'i  evinde  107- 94'lük skorla geçerken, John Wall kariyer gecesini yaşadı. Attığı 47 sayıyla bu alandaki rekorunu kırarken, yapmış olduğu 8 asist ve 7 ribaunt ile geceye damgasını vuran isim oldu. Özellikle dikkat çeken bir istatistik de, Memphis savunmasını sürekli delerek aldığı fauller sonrası 24 kez serbest atış kullanması oldu tabi ki. Sezon açılışından itibaren ilk 2- 2.5 ayı dizindeki sakatlıktan dolayı kaçıran Wall'ın dönüşü ile bambaşka bir takım haline gelen Wizards'ın matematiksel olarak play-off şansı sürüyor fakat, 8. sıradaki Milwakuee Bucks ile aralarında 17 maçlık fark bulunmakta ve geriye sadece 12 maçları kalmış durumda. Wizards belki bu sezon play-offlara kalamayacak ama özellikle Bradley Beal ve sağlıklı bir John  Wall'ın birlikteliği ile neler başarabileceklerini oldukça sağlam bir şekilde gösterdiler bence. Seneye doğru hamlelerle takımı inşa ederek bu ivmeyi devam ettirme niyetinde olurlarsa, play-off için aday takımlardan birisi diyebilirim. John Wall'ın göze çarpan 47 sayılık kariyer gecesi ve görüntüleri için:



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder