3 Mart 2013 Pazar

NBA'DE TAKASLAR VE SON DURUM


JORDAN CRAWFORD:
   
      NBA'de son haftalarda oldukça fazla sayıda takas olmuşken, hiçbirisi ciddi anlamda ses getiren hamleler olmamakla dikkat çekti. İsimleri yapılan takaslarla anılan oyuncuların çoğu takımlarında ya mutsuzlardı, ya da takım yöneticileri tarafından gözden düşmüş oyunculardı. Bunların en başında Jordan Crawford geliyor bence, ki geç kalınmış bir hamle olduğu bile söylenebilir...
     Jordan Crawford 2010 yılı Draft'ında 1.tur 27. sıradan seçilmişti ve Xaiver çıkışlı bu oyuncu kariyerine Atlanta Hawks takımıyla başlamıştı. Özellikle şut seçimleri ve oyun anlayışıyla pek çok otorite tarafından bir türlü artı puan alamayan oyuncunun basketbol mantığı, skor üretmek ve sürekli topun elinde olması isteği üzerine kurulu olarak görülmekte. Atlanta Hawks yönetimi de hemen hamle yaparak, Crawford'ı takas etme girişimlerinde bulunmuş ve Kirk Hinrich ile Mike Bibby karşılığında bu oyuncuyu takasta kullanmıştı. Wizards gibi dağınık bir organizasyonda topun bol bol eline gelebileceği ve bolca süreler bulabileceği bir yer edinmişti kendisine Crawford. Özellikle bu sezon Randy Wittman ile birlikte daha düzenli bir görüntü çizmeye çalışan ve disiplinle birlikte takım ruhunun temel alındığı bir oluşum yaratmaya çalışan Wizards ekibinde de son zamanlarda suyu ısınmaya başladığı için tekrardan takas dedikodularında anılmaya başlamıştı ve geçtiğimiz hafta gerçekleşen Boston Celtics- Washington Wizards takasıyla da bir şehir daha değiştirmek zorunda kalmıştı Crawford. Bu takasla birlikte Washington ekibi Leandro Barbosa'yı ve Jason Collins'i kadrosuna katarken belalı bir oyuncusundan daha kurtulmuş oldu. 1988 doğumlu oyuncu lige geldiğinden beri oyun anlayışını değiştirmemekte ısrarcı ve bu gidişle bir çok şehri daha gezecek gibi gözüküyor.

RUDY GAY:

     Son zamanlardın istikrarlı bir şekilde Play-Off yapan takımlarından Memphis ile birlikte skor yükünü ciddi anlamda çeken Rudy Gay, geçen sezondan beri takas edileceği yönünde sıkça gündeme getirilmişti. Play- Off'ta Spurs gibi dev ekibi eleyen fakat bir türlü hedef noktaya ulaşamayan takımda kesin bir değişim olmalıydı ve bu değişime O.J. Mayo'nun takımda tutulmamasıyla başlanmıştı. Ardından diğer skorerleri Rudy Gay'i de Toronto'ya takas eden Grizzlies, karşılığında Tayshaun Prince'i kadrosuna katmayı tercih etti. Prince ise Detroit'ten ayrılarak 2004 yılındaki şampiyon kadroda bulunan son Piston olarak bir tarihe de nokta konulmuş oldu. Bu takasla birlikte Jose Calderon ise Detroit'in yolunu tutarken, 3'lü takas gerçekleşmiş bulundu. Rudy Gay geldiğinden beri takımın bütün skor yükünü çekmekte kararlı ve maç kazandıran baskete de imza attı fakat, takım son 3 maçından da mağlup ayrıldı. Toronto bir sene daha Play- Off potasına giremeyecek ve ciddi transfer veya takasları gerçekleştirmekdikleri sürece olduğu yerde saymaya devam edecekler gibi gözüküyor.



J.J. REDICK:

     Hepimizin bildiği gibi Dwight Howard takasıyla birlikte Orlando Magic takımı oldukça sessiz, sakine ve başarıdan uzak geçireceği bir döneme girmişti. Bununla birlikte takım tamamen değişime gitmiş ve Van Gundy takımdan gönderilmişti. Geçtiğimiz günlerde Hidayet'in doping kullandığı haberleri, başarısız sonuçlar ve Howard'ın artık takımda olmayışını gördükleri bir sezonla birlikte, takımın eski parçalarından birisi daha takasta kullanıldı geçtiğimiz günlerde.
     Bu takasla birlikte J.J. Redick, Ish Smith ve Gustavo Ayon Bucks'a gönderilirken, Daron Lamb, Beno Udrih ve Tabias Harris ise Magic'e dahil oldular. Milwaukee takımı zaten 2 skorer ve kısa guardla bütün maçlarını idare etmeye devam ederken, J.J. Redick hamlesiyle daha da kısa ama kısalarının her gece tehdit içereceği bir takım haline geldi. Uzun vadede baktığımızda ciddi başarılar elde edemeyeceğini düşündüğüm ama her gece potansiyel olarak galibiyet kovalayan bir takım oluşturan Bucks'da Ersan'ın kullanacağı toplar daha da sınırlı hale gelebilir.


RONNIE BREWER:
New York Knicks'de gözden düşen Brewer ise Oklahoma City Thunder'dan alınan 2.tur draft hakkı karşılığında Thunder ekibine geçmiş oldu. Bu takasla epey karlı duruma geçen Thunder ekibi savunmasında bir kademe daha yükselmiş oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder