29 Mart 2013 Cuma

MIAMI HEAT'IN 27 MAÇLIK SERİSİ VE BATIDA PLAY-OFF REKABETİ


    NBA'de son zamanlarda en çok konuşulan durum Miami Heat'in 27 maçlık galibiyet serisiydi ve bu serinin ne kadar daha süreceği üzerine düşünülürken, 2 gece önce oynanan Chicago Bulls- Miami Heat mücadelesiyle bu seri son bulmuş oldu. Özellikle, 1971-72 senesinde Los Angeles Lakers'ın 33 maçlık galibiyet zinciriyle birlikte kırılan rekor halen devam etmiş bulunuyor ve buna son yıllarda en çok yaklaşan takım da Heat olabildi.
 2008-09 yılında büyük üçlü Garnett, Allen ve Pierce önderliğinde 19 maçlık ve 2007-08'de Rockets'ın 22 maçlık serisinin ardından ulaşılması oldukça zor bir seriye tanık olduk ve belki de uzun bir süre daha böylesine tanık olamayacağız. Miami Heat son dakikalarına kadar direnmeye çalışsa da 101- 97'lik skorla Bulls'a boyun eğmekten kurtulamazken, batıda da işler bir hayli karışık gitmeye devam ediyor.



Bu sezonun en istikrarsız ve bekleneni bir türlü veremeyen takımlarından Los Angeles Lakers, dün gece Bucks ile oynadığı maçtan 113- 103'lük skorla mağlup ayrıldı ve play-off yarışı için son dönemece girdiğimiz şu dönemde oldukça büyük bir yara almış oldular. Lakers 8. sıradan play-off  potasında son konumda bulunuyor ve takipçileri Utah'tan yarım maç, Dallas'tan ise 1.5 maç öndeler sadece. Milwakuee de bu önemli maçı kazanarak, son dönemdeki kaostan derin bir nefes alarak kurtulmuş oldu. Ve arkalarında ciddi bir play-off takipçileri de bulunmamakta...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder