1 Nisan 2013 Pazartesi

KOBE, CHAMBERLAIN'I GERİDE BIRAKTI


   Son yıllara damgasını vuran oyuncuların arasında, özellikle bir çoğuna göre en başında gelen oyuncu kim diye sorduğunuzda, tahminen verilecek olan cevap Kobe Bryant olarak gelecektir. NBA'e adım attığı 96 senesinden beri bir çok alanda üst düzey rakamları ve başarıları elinde bulunduran Bryant, 15 kez All Star seçilmiş, 14 kez All NBA Team kadrosuna layık görülmüş , 12 kez En İyi Savunma takımına seçilmiş ve kariyerinde 30.000 sayıya ulaşan en genç oyuncu ünvanına sahip olmuştu uzun kariyerinde. (34 Yaş 104 Gün İle)
   Charlotte Hornets takımı tarafından 1996 yılında 13. sıradan seçilmesinin ardından hemen Lakers'a takas olan ve kariyerine başladığı takımla devam eden yıldız oyuncu yıllar ilerledikçe patlayıcılığının doğal olarak azalması ve bacaklarının eskisi gibi hareketli olmayışına rağmen istikrarlı bir biçimde her sezona aynı ciddiyetle hazırlanıyor ve Kobe'yi her ne kadar oyun tarzı olarak pek sevmesem de, elde ettiği başarıları takdir etmemek elde değil. 5 kez NBA Şampiyonluğunu da yaşayan Kobe, 2006 yılılında Toronto'ya karşı atmış olduğu 81 sayıyla da Chamberlain'in 100 sayılık rekoruna en çok yaklaşan oyuncu olmuştu.
     Geçtiğimiz günlerde Lakers'ın Sacramento Kings ile karşılaştığı mücadelede 19 sayı atan Kobe, bir alanda
daha yukarılara tırmanırken, NBA'in tüm zamanlarda en çok sayı atan oyuncuları arasında Wilt Chamberlain'i (31.419 sayısı bulunuyor ve bunu 14 sezonda gerçekleştirmiş) geçerek bu alanda 4. sıraya yükselmiş oldu. Kobe atmış olduğu 31.414 sayı (17 sezonda) 3. sırada bulunan Michael Jordan'ın 858 sayı gerisinde bulunarak 3. sıraya da bir aksilik olmazsa erişmiş olacak. Jordan atmış olduğu 32.292 sayıyı 15 sezonda bulmuştu... Kobe'nin Chamberlain'i geçtiği sayı:
   
  Bu da 2006 yılında Toronto potalarına göndermiş olduğu 81 sayıyı hatırlamak için kısa bir görüntü:
  Wilt Chamberlain'e kısa bir bakış:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder