4 Nisan 2013 Perşembe

SHAQ'IN FORMASI EMEKLİYE AYRILDI

Salı gecesi oynanan Dallas Mavericks- Los Anfeles Lakers mücadelesinin devre arasında yapılan törenle birlikte, Shaq'ın 34 numaralı forması Staples Center'da emekliye ayrılarak, kulüp tarihine geçen ünlü isimlerin formaları arasında yerini aldı. Kariyerinin en önemli ve başarılı dönemini Lakers forması ile yaşayan ve oynadığı 8 sezon içerisinde 3 kez şampiyonluk sevinci yaşayan Shaq, Kobe ile birlikte sorunlu uıllar geçirdikten sonra Miami Heat'e gitme kararı almıştı.
Özellikle 2000'li yıllarda oldukça ses getiren ve tutulması neredeyse imkansız olan Shaq, savunma oyuncuları ve antrenörler tarafından geliştirilen Hack A Shaq taktiğine oldukça fazla maruz kalan bir oyuncu olarak da göze çarpmıştı. Şu zamanlarda Dwight Howard'ı durdurmak için de kullanılan bir taktik olarak devam ederken, bu tercigi kullanan koçların başında San Antonio Spurs koçu Greg Popovich geliyor.
Phoenix dönemine ait bir maç kaynaklı görüntü de buna bir örnek:

Ayrıca NBA'in en eğlenceli karakterlerinden birisi olarak da dikkat çeken eski yıldız, yapmış olduğu ilginç açıklamalar ve esprili hareketleriyle de bir çok NBA severin beğenisini toplamayı başarmıştı:


Oyun anlayışı tamamen güce ve kuvvete dayalı olduğu ve fundemental açıdan göze hitap eden bir oyuncu olmaması sebebiyle, pek de sevdiğim bir oyuncu olmadı asla Shaq. Gene de, pota altına hakimiyeti bu kadar etkili bir oyuncu halen gelmediği için de, onu izlemek keyif verdi diyebilirim.
Devre arasında yapılan törenden görüntülerle nokta koyalım:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder