18 Nisan 2013 Perşembe

NBA'DE NORMAL SEZONUN ARDINDAN...


Dün gece kilit maçların oynandığı normal sezonun son maçlarıyla beraber, Playoff tablosu da şekillenmiş oldu.
Lakers ve Jazz takımlarının kıyasıya mücadele verdiği playoff yarışında gülen taraf Houston'ı uzatma sonunda 95-92 yenerek playoff'a 7. sıradan girerken, mağlup etmiş olduğu Houston'ı da 8. sıraya itmiş oldu. 7. sırada sezona nokta koyan Lakers'ın ilk turdaki rakibi San Antonio Spurs oldu. Rockets ise Oklahoma ile eşleşerek, James Harden'ı eski takımıyla yüz yüze getirmiş oldu. Kobe'nin aşil tendonundan sakatlandığı için 6-9 ay sahalardan uzak kaldığını öğrenen Lakers'ın ve Harden'lı Rockets'ın Batı'nın lideri konumundaki Thunder ile eşleşmesinden bir sürpriz beklemiyorum açıkçası.
Sıralamaları değiştiren maçların da oynandığı dün gecenin ardından batıdaki Playoff eşleşmeleri şöyle sonuçlandı:
1. OKC - 8. HOUSTON
2. SAN ANTONIO- 7. LOS ANGELES
3. DENVER- 6. GOLDEN STATE (Bu Seri Kesinlikle İzlenir)
4. L.A. CLIPPERS- 5. MEMPHIS)

OKC- HOUSTON: Eşleşme seyir zevki yüksek ve tempolu bir ilk tur mücadelesi olacaktır. James Harden'ın eski takımına karşı oynayacak olması da oldukça büyük bir etken. Bildiğimiz gibi iki takım da yüksek tempoda oynamayı seviyor ve dinamik oyun tarzlarıyla, bol bol skor görebileceğimiz bir eşleşme oldu.
SAN ANTONIO- LOS ANGELES: Los Angeles'ın son haftalarda yapmış olduğu atakla beraber 8. sırayı kapma mücadelesi, onları bir anda 7. sıraya kadar taşıdı dün gece sonunda. Fakat Kobe'nin sahada yer alamayacak olması, onları ilk turun ötesine taşıyamaz. San Antonio ise üst turları hedefleyen bir takım ve tecrübesiyle birlikte Los Angeles Lakers'ı kolay geçmesini bilecektir.

DENVER- GOLDEN STATE: Gelelim ilk turun ev keyif verecek yüksek tempolu diğer eşleşmesine.
Denver Nuggets sezon başında Andre Iguodala'yı kadrosuna dahil ederek ne kadar iyi bir hamle yaptığını gösterdi. Normal sezonu Batı'da 3. sırada noktaladı. 15 maçlık galibiyet serisiyle birlikte takım rekorlarını kırdılar. Fakat sezon sonuna doğru Gallinari'nin sakatlanması pek de iyi olmadı onlar için. Ardından Kenneth Faried ayağından sakatlandı. Çok önemli iki isminden yoksun olarak oynayacak ola Nuggets'ın rakibi Golden State ise 2007'den bu yana ilk kez Playoff yapma başarısı gösterdi. Bu turun ve Playoff'ların sürprizi olarak Golden State takımını görüyorum ve seriyi kazanır diye düşünüyorum. Stephen Curry dün gece Ray Allen'ın 3 sayı üretme rekorunu 270 isabetle kırarak tarihe geçmiş oldu bu arada.

L.A. CLIPPERS- MEMPHIS:  Geçtiğimiz sezon ilk turda gene aynı sıralamada eşleşen iki takımın mücadelesini izleyeceğiz gene ilk turda. 4-3 biten seri sonunda mutlu taraf Clippers olmuştu geçen sezon.


Bakalım bu sezon kim ikinci tura çıkacak?

Doğu'daki Eşleşmeler İse Söyle Oldu:
1. MIAMI- 8.MILWAKUEE
2. NEW YORK- 7. BOSTON
3. INDIANA- 6. ATLANTA
4. BROOKLYN- 5. CHICAGO

MIAMI- MILWAKUEE:
Miami Heat bu sezonu beklendiği gibi şampiyonluk parolasıyla açtı ve özellikle gerçekleştirmiş olduğu 27 maçlık galibiyet serisiyle bütün takımlara ciddi anlamda meydan okumayı da başardı. Bu turu rahat bir şekilde geçerler diye düşünüyorum.
NEW YORK- BOSTON:
Melo'nun sayı kralı olduğunu dün akşam belitrmiştim. Playoff'ta da bol bol sayı üretmeye devam edecektir. New York takımı için çok kolay geçmesini beklemesem de, geçtiğimiz yıllarda karşılaşan iki takımı bir araya getirecek olan eşleşmeyi geçerler diye düşünüyorum Boston Celtics'in Rondo olmadan işi bir hayli zor ve karşılarında hiç de hafife alınmayacak bir ekip var.
INDIANA- ATLANTA:
Atlanta gerçekten çok istikrarsız bir takım ve Indiana'ya karşı bir çok eşleşme sorunları var. Indiana'nın bu seriyi kolay geçmesini bekliyorum.
BROOKLYN- CHICAGO:
Derrick Rose halen dönüş yapamadı. Chicago onun olmamasına rağmen playoff'ta iyi bir yer buldu kendine. Çok fazla basite alınmaması gereken bir takım olmalarının yanında normal sezondaki 27 maçlık Heat serisini de bozmuşlardı. Doğu finallerine gidemeyeceklerdir belki ama Brooklyn'i geçerler diye düşünüyorum. Rose'un dönüş yapması, playoff döneminde ne kadar faydalı olur bilinmez. Bu turu geçip, 2. turda elenirler diye düşünüyorum ben gene de.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder