25 Nisan 2013 Perşembe

PLAY-OFF DÖNEMİNDEN KISA NOTLAR


Sürekli eski sezonların vermiş olduğu keyiften uzak kalmanın acısını çektiğim bir sezon daha sonra erdi ve play-off sezonu da aynı monotonlukta devam ediyor; birkaç seri dışında yalnızca...
Bu sezonun tartışmasız, en dikkat çekici ve merak uyandıran; seyir zevki en üst noktada olan serisi, bence, Houston- Oklahoma City eşleşmesi oldu. Dün gece de izleyenler bilir ki, muazzam bir mücadele ile birlikte, izleyenleri taraflı tarafsız heyecan içinde bırakan bir maç yaşattılar bizlere. İlk maçın farklı şekilde bitmesinin ardından kolay yem olmayacağını düşündüğüm Houston, oldukça diş gösterse de, geçen sezonun finalistine yenik düşmekten kurtulamadı. Yaptıkları ufak hatalar, galibiyetten uzak tuttu onları. Serinin Houston ayağında kesinlikle galibiyet çıkaracaklardır ama, Jeremy Lin'den yoksun olma ihtimalleri de söz konusu şu sıralar. Dün gece yanlış hatırlamıyorsam, ikinci yarıda göğsünden sakatlanarak oyunu terk eden oyuncunun durumunun belirsizliği de devam etmekteymiş. Jeremy Lin'in sakatlığı, James Harden'ın eski takımına karşı play-off'ta mücadele etmesi, hücum temposu yüksek iki takımın sahada oluşu ve değerli yıldızların aynı anda galibiyet için vermiş oldukları savaş kesinlikle izlemeye değer olan ilk seri olarak göze çarpıyor bence.


Milli temsilci Ömer Aşık'ın da play-off'ta mücadele etmesi de ayrı sevinç veriyordur basketbol severler için...
Seride durum şu an 2-0 Oklahoma üstünlüğü ile devam ediyor ve turu geçen takımın da Oklahoma olması bekleniyor zaten. Ama gene de söylüyorum; seriyi her maça ayrı özen göstererek izlemek gerek kesinlikle.
Bir diğer keyif verici eşleşme de San Antonio- Los Angeles olarak göze çarpıyor.
Bu serinin de galibi hemen hemen belli olsa da, eskiye dayanan hesaplaşmalardan ve zirvede kalmayı başaran Spurs'un, aynı şekilde başarı elde edememiş, son yıllarda hüsran yaratan ve yaptığı hamlelerle çok konuşulan Lakers'ın, Spurs ile bir zamanlar şampiyonluk adına vermiş olduğu mücadele geliyor aklıma. O dönemlerde Phoenix, Los Angeles, San Antonio gibi takımlar sürekli şampiyonluk için oynarlardı her sezon. Arda kalan bir tek, ilerleyen yaşlarına rağmen düşüşe geçmeyen Spurs olurken, Lakers ve Suns'ın ne durumlara geldiğine de tanık oluyoruz son yıllarda. Geçmişe dönmek açısından halen keyif verici bir seri diye düşünüyorum.
Benim için seyir zevki üst düzeyde olan diğer bir seri de, Memphis- L.A. Clippers. İki takım geçen sezon yine ilk turda karşılaşmışlardı ve 21 sayılık geri dönüşe de tanık olduğumuz 7 maçlık serinin ardından, bir üst tura çıkan takım Clippers olmuştu. Bu sezon da durum değişmeyecek gibi gözüküyor ve şu an 2-0 üstünlüğe sahip olan ekip de yine Clippers.
Skor potansiyelinin yüksek olduğuna tanık olduğumuz Golden State- Denver serisi de, izlemeye değer son eşleşmedir diyerek, 2. turların zevkli ve basketbol kalitesinin yüksek olmasını bekliyorum ve yazıma, eşleşmelerdeki son duruma göz atarak son veriyorum.
OKC- HOU: 2-0
LAC- MEM: 2-0
DEN- GSW: 1-1
SAS- LAL: 2-0
MIA- MIL: 2-0
BKN- CHI: 1-1
IND- ATL: 2-0
NYK- BOS: 2-0


Gerçi New York- Boston serisi de, Boston'dan dolayı izlenme isteği yaratıyor bende. New York'un itici görünüşü seriden uzak kalmama neden olsa da, Boston'un veteranlarını izlemek ayrı bir keyif diyerek, küçük bir şans vermek gerekiyor bu seriye de...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder