7 Nisan 2013 Pazar

DÜN GECEDEN KISA NOTLAR VE RICK ADELMAN'IN 1000. GALİBİYETİ

 
   Dün gece oynanan 7 maçla normal sezona devam edilirken, seyir zevki yüksek maçlar ve performanslar izleme şansımız oldu. Milwakuee Bucks, Doğu'nun zayıf ekiplerinden Toronto Raptors'ı 100-83 gibi rahat bir sonuçla mağlup ederken, 8.sıradan Play-Off'lara kalmayı garantiledi. 7. sıradaki Boston Celtics'le aralarında 2 maçlık bir fark  bulunmakta ve Doğu'nun zirvesindeki Miami ile eşleşmemek adına ellerinden geleni yapmak niyetindeler. Bu maçta 26 dakika süre alan Ersan'ın 9 sayı ve 8 ribaunt'u bulunuyor.
   Bir diğer yandan, Minnesota Timberwolves, Detroit Pistons ile sahasında karşılaştığı maçta 107- 101'lik sonuçla galibiyete ulaşan taraf olurken, koç Rick Adelaman'ın da 1000. zaferine ulaşarak, 1000 galibiyet alan
8 ismin arasında yer aldı. Diğer 1000 galibiyet barajını geçen efsanevi koçlar ise şöyle;
Phil Jackson, Don Nelson, George Karl, Lenny Wilkins, Pat Riley, Larry Brown ve Jerry Sloan.

   Play-Off iddiası geçtiğimiz günlerde matematiksel olarak sona eren Washington Wizards ise, ara ara zorlandığı, fakat 104-85 gibi ezici bir sonuçla galip ayrıldığı maçın ardından, yüzde 50'lik başarı derecesine sahip Doğu ekiplerinden birisini daha yenilgiye uğratmış oldu. Wizards bu gece oynayacağı Boston maçını da kazanırsa, Doğu'daki yüzde 50'lik galibiyet mağlubiyet derecesine sahip olan bütün takımları da üzmüş olacak.
   Sakatlıklardan çok çektiği bir sezonu, umut verici bir şekilde kapatmak isteyen Wizards'da attığı 37 sayı ile yıldızlaşan John  Wall, özellikle dış alandan kullanmış olduğu şutlarla, bu noktadaki eksiğini de kapatmaya başladığını gösterir nitelikte oynuyor son maçlarda.
   Yetenekli ve patlayıcı oyuncuların son zamanlarda yaşadığı en büyük problemlerinden bir tanesi olarak göze çarpan dış şutlar, özellikle guardlar için büyük önem taşıyor. Bundan birkaç sene önce Rondo'nun şutlarını nasıl geliştirdiğine şahit olmuşken, Derrick Rose da buna kesin bir örnek olarak göze çarpıyor. John Wall da, uzun vadede geleceğin oyun kurucuları arasında yer almakta ve az önce bahsettiğim oyuncular gibi aynı eksikliği o da yaşadı. Her geçen gün üzerine eklediği oyun anlayışı ve özellikle dış isabetleriyle, kendinden bekleneni nihayet verecek gibi gözüküyor. Indiana - Washington maçından kısa görüntüler ve John Wall:

   Ayrıca bu gece oynanacak maçlar içinde Lakers- Clippers, Dallas Portland ve Utah Golden State müsabakaları yer alıyor. Batı'daki Play- Off yarışı adına çok ciddi önem taşıyor hepsi de...
   En güzel 10 hareketle kapanışı yapalım:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder