4 Nisan 2013 Perşembe

NBA'DE DÜN GECE YAŞANANLAR VE SON DURUM

    Normal sezonun bitimine sayılı günler kala play-off tablosu yavaş yavaş şekillenirken, bir yandan da takımlar yıldız oyuncularını yavaş yavaş dinlendirmeye başladı. Doğu'da liderliği garantileyen Miami cephesi, Lebron ve Wade ikilisini, San Antonio Spurs; Duncan ve Parker'ı ve diğer takımlar da, yıldız oyuncularını kısıtlı sürelerde oynatarak, oyuncularının sakatlık riskinden uzaklaşmalarını ve normal sezon sonrası bölüme daha hazır bir şekilde girmeleri yönünde hamleler yapıyorlar. Bu durumdan pek fazla hoşnut olmasam da, uzun süren NBA maratonunun vermiş olduğu büyük yorgunlukla birlikte yıpranan oyuncular için oldukça ihtiyaç duyulan bir şey olmalı sanırım.

     Süreleri azaltılan ve oynatılmayan oyunculardan bahsetmişken, normal sezon içerisinde 3 kez sakatlanan ve sezonu erken kapatan Wizards'ın yetenekli çaylağı Bradley Beal da, sağ baldırından yaşadığı problem nedeniyle 6 hafta sahalardan uzak kalacak. Pota altına korkusuz dalışlarıyla tehlikeli pozisyonlara girmekten kaçınmayan oyuncu bu sezon toplamda 18 maç kaçırmıştı. Özellikle John Wall'ın 2.5- 3 ay süren sakatlığının ardından kendisini toparlamayı başaran Beal, 2 kez ayın çaylağı ödülünün de sahibi olarak, yeteneklerini sergilemiş ve gelecek vaat eden bir oyuncu olduğunu kanıtlamıştı. Özellikle sakatlık sorunlarından kaçınabilirse, genç yaşta başladığı kariyerine başarılar katabilecek ve takımı Wizards'ı bir üst kademeye taşıyabilecek potansiyelde bir oyuncu. Tabi, Wall ve diğer parçaların da sağlıklı ve bir o kadar doğru seçilmiş isimler de olması gerekiyor bence. Wizards son yıllara bakılırsa, oldukça iyi bir sezon geçirerek play-off potasına en yakın kapatacağı bir sene yaşıyor. Birkaç doğru hamle ve sakatlık sorunlarından uzak bir sezon ile birlikte, ciddi bir play-off takımı olabileceklerini, John Wall'ın dönüşüyle birlikte gösterdiler yeterince...
   Sözü çok uzatmadan, Bradley Beal'a kısa bir bakış atalım:

   Batı'da play-off yarışı halen sürerken, Utah Jazz takımı bu mücadelede büyük yara aldığı maçta Denver Nuggets'a 113- 96'lık skorla mağlup olarak, 8. sırada bulunan Lakers'ın yarım maç arkasına düştü.
39-36'lık derecesiyle 8. sırada bulunan ve geriye 7 maçı kalan Lakers cephesini 36-38'lik derecesiyle Dallas Mavericks izlemekte. Son maçlara kadar özellikle Utah ve Lakers arasında ciddi bir play-off kızışmasına tanık olacağız gibi gözüküyor. Doğu'da ise Milwakuee Bucks 8. sıradan potaya girmeyi kesinleştirerek, rahat bir nefes almayı başarmıştı geçen hafta.
   Clippers- Suns mücadelesinden ilginç bir görüntüyle yazıma son koyuyorum. Ryan Hollins'in arıza tavırlarına bir çok kez denk gelmişken, bir yenisine daha rastlıyoruz...

    Dün gecenin en iyi 10 hareketi:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder