28 Nisan 2013 Pazar

PLAY-OFF DÖNEMİNDEN KISA NOTLAR-2

NBA'de çok ilginç bir haftasonu yaşandı diyebilirim. C.tesi, yani dün gece oynanan maçlarda enteresan sonuçlar ve performanslar ortaya koyuldu. Benim üzerimde en çok merak uyandıran seride; Houston kendi evine döndüğü 3. maçta da, Westbrook'suz Thunder'ı yenmeyi başaramazken, gene çekişmeli bir mücadele izlemiştik. Westbrook'un dizinden sakatlığını ve ameliyat olması gerektiğini hatırlatarak, büyük ölçüde sezonu kapattığını söyleyebilirim. Durumu kesin olmasa da, Plaoff'larda takımını ve Durant'i yalnız bırakma ihtimali çok yüksek gözüküyor. Son dakikaları büyük çekişmeye sahne olan maçta 104- 101 galip ayrılan ve seriyi 3-0'a getiren taraf  Thunder takımı olurken, yarın gece 4.30'da 4. maç oynanacak. Thunder bu maçı da yendiği takdirde 2. tura yükselmiş olacak.

Bir diğer yandan, Chicago- Brooklyn serisi çok ilginç bir hal almaya başladı gerçekten. İlk maçı aldıktan kazandıktan sonra, 3 maç arka arkaya kaybeden ve seriye veda etmek üzere olan Nets takımının ciddi bir iddiası ve istikrarı olmamıştı sezon boyunca. Bunu play-off döneminde de eksik kadrosuyla Bulls takımına karşı oynadığı 4 maçlık seride gösteren Nets, dün gece maçın bitimine 3 dakika kala 14 sayı öndeydi ve Nate Robinson engeline takılarak, büyük bir hayal kırıklığı yaşamaktan kurtulamadı ve geceye damgasını vuran, 3 uzatmalı maçta, rakibine 142- 134'lük skorlar boyun eğdi. Nate Robinson'ın büyük geri gelişte önemli katkısı vardı ve son periyotta attığı 23 sayıyla, takımının geri dönmesini ve hatta maçı kazanmasını sağlayan isim oldu.

Şaşırtıcı maçın, şaşırtıcı performansları ve görüntülerini paylaşarak devam ediyorum:



Öteki ilginç ve garip sonuçlu maç ta, 90-69'lık skorla, Pacers'ı 3. maçta geçen, Hawks- Pacers mücadelesi oldu. Play-off döneminin en düşük skorlu maçı oldu ve 2-0 önde olan bir takımın bu denli istikrarsız gözüken bir sonuçla kaybetmesi, şaşırttı açıkçası beni...
Memphis ise, Clippers'ın seriyi rahat kazanacağını düşünenleri yanıltarak, 4. maçı 104-83'lük ezici bir sonuçla geçerek, iddiasını ortaya koymuş, ve durumu 2-2 'ye getirmiş oldu.
Bu gece erken saatte oynanan Boston- New York maçında gene aynı senaryo ortadaydı. Boston ilk yarısını önde geçmişti maçın ve ilk yarıyı gayet iyi oynuyordu. İkinci yarıda bir türlü istediği basketbolu sahaya yansıtamayan Celtics, bu gece de aynı durumu yaşadı, fakat galip olarak ayrılan taraf oldu ve durumu 1-3'e getirerek, ufak bir şans veya serinin 1 maç daha uzamasını sağlamış oldu. Maçın genelinde Jeff Green rüzgarları eserken, son periyotta Jason Terry devreye girdi ve 97-90'lık sonuçla, gecenin ilk maçı tamamlanmış oldu.
Şu an oynanan maçta ise, Lebron'lu; fakat Wade'siz Miami, Milwakuee karşısında ilk yarıyı önde kapattı ve 3. çeyreğe de aynı hızla devam ediyor. Bu maçı da kazanması halinde, 4-0'lık süpürmeyle, 2. tura çıkacak olan Miami, bu seride beklendiği gibi hiç zorlanmadı.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder