19 Nisan 2013 Cuma

GOLDEN STATE'IN BU SEZONKİ BAŞARISI VE SET HÜCUMLARINDAN ÖRNEKLER

Golden State Warriors'un bu seneki patlaması, gerçekten alkışı hak eder cinstendi ve çabalarının karşılığını Playoff'a kalmayı başararak gördüler. Mark Jackson komutasındaki genç bir kadrodan kurulu Warriors takımı oynadığı akıcı ve göze hitap eden basketboluyla, seyirciyi çeken bir oyun yapısına da sahip. Sürekli kat eden kısalar ve uzunlar, paslaşmalar ve bireysel yeteneğe sahip kısa ve uzun kombinasyonlarının olması da bu duruma en basit örneklerden birkaçı.
İlk paylaşacağım görüntüde, kısaların; yani oyun kurucuların forvete kayarak, 4 ve 5 numaradan gelen pick and roll oyunları üzerinden yapmış olduğu set sistemine dikkat çekiliyor. Şutör, pas yeteneği iyi ve bire birde başarılı kısalarınız varsa, çok işe yarayacak olan ikili pickleri çok iyi değerlendirdiler sezon boyunca ve meyvelerini yiyerek, playoff kapılarını açtılar bu sezon.

Şimdiki görüntüde ise; kısa oyuncu, yani 1 veya 2 numaralı oyuncu topu top of the key dediğimiz tepe alana getirerek, 4 numarada oynayan takım arkadaşına pası aktarıyor. Ardından kat etmeye başlayarak, bir diğer kısa oyuncuya perde getirerek, boş şutu bulması amacıyla tepeye çıkarılan kısa oyuncu üzerinden varsa bire bir oynatılıyor. Eğer boş pozisyon bulunuyorsa da, topu potaya göndermek yeterli oluyor. Perdelemelerin yerinde ve zamanında uygulanması durumunda çok işe yarayan bir ses sistemi uyguladılar sezon boyunca ve başarılarının arkasında yatan bir gerçek de takım oyununu sahaya yansıtmaları oldu bence. Savunma ve takım oyunu olmadan maç kazanılmıyor gerçeğini görmesi gereken bir çok takım var diyerek nokta koyuyorum yazıma.
Bu da bahsettiğim perdelemelerin üzerinden oynanan oyun:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder