7 Kasım 2012 Çarşamba

İLK FLOP CEZASINI ALANLAR JJ BAREA VE DONALD SLOAN OLDU!

                     İLK FLOP CEZASINI ALANLAR JJ BAREA VE DONALD SLOAN OLDU!




      Özellikle son yıllarda oldukça sık tartışılmaya başlanan ve antrenörlük kariyerine Houston Rockets'da nokta koyan ESPN kanalı spikeri Jeff Van Gundy'nin sürekli dile getirip isyan yağdırdığı ''Flop'' yani oyuncuların savunmada ve hücumda kendilerini yere atarak avantajlı duruma geçme çabası ve hakemleri aldatmaya yönelik yapmış oldukları bu hareketler, NBA yönetimi tarafından süzgece alınmış ve bunu yapan oyuncuların ceza alması gerektiği kararına varılmıştı. Kararı beğenenler ve beğenmeyenler olacaktı tabi ki, fakat hemen hemen her maç görmeye alışmış olduğumuz ve özellikle belli başlı oyuncuların alışkanlık haline getirmiş olduğu bu flop olayı birçok oyuncuyu da üzmüş olsa gerek... Yeni gelen bu kurala göre; Flop yapan, yani kendisini abartılı ve gereksiz bir biçimde yere atan veya faul almaya çalışan oyuncular ilk olarak hakemler tarafından uyarı alacaklar. Almış oldukları uyarıdan sonra tekrardan aynı ihlali yaptıkları takdirde uyarı alarak işin içinden çıkamayacaklar ve 5.000 dolar para cezası alacaklar. 3. flop 10.000, 4. flop 15.000 ve 5. flop ise 30.000 dolar para cezası getirecek. 6. flop ise sadece para cezasıyla kalmayacak, maç cezası, yani oyundan men olarak kabul görecek...
       Yeni kuralla ilgili olarak Los Angeles Clippers'ın yetenkli uzunu Blake Griffin, kazanmak için flop gerekiyorsa yapabileceğini ve para cezasını da seve seve ödeyebileceğini ifade etmiş, Los Angeles Lakers'dan Kobe Bryant ise bu kararla birlikte çok mutlu olduğunu ve Flop yapan oyuncuların birer korkar olduklarını savunmuştu.
        Sezonun başlamasından bu yana ilk uyarılar Cleveland Cavaliers'dan Donald Sloan'a ve Minnesota Timberwolves'dan da JJ. Barea'ya geldi. Hakemlerin istikrar yakalaması durumunda sürekli görmemiz gereken ama şimdilik, şan, şöhret ve marka olarak ismi daha sönük olan bu oyunculara verilen uyarının benzer şekilde Süperstarlara ve yıldız oyunculara gitmesi gerekiyor kanımca diyerek ilk kez uyarı alan pozisyonlara ve oyunculara bir bakalım:


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder