8 Kasım 2012 Perşembe

MEHMET OKUR BASKETBOLA VEDA ETTİ !!!

     Son zamanlarda Türkiye'den NBA'e adım atan oyuncuların sayısı ve bu oyuncuların gitmiş oldukları takımlara yapmış oldukları katkı, gelişmekte olan Türk basketbolunun adını ve kalitesini öne çıkarıyor. Özellikle Mirsad Türkcan'ın 98 yılında Houston Rockets tarafından seçilmesiyle başlayan (fakat o sezon gerçekleşen lokavt nedeniyle Efes'e geri dönmüştü ve ertesi sezon New York Knicks, Milwakuee Bucks ile 99- 00 sezonunda kısa süre de olsa oynamıştı) maceraya; 2000 senesinde Hidayet Türkoğlu'nun Sacramento Kings tarafından 16. sıradan seçilmesi ve 2001 yılında da Mehmet Okur'un 37. sıradan Detroit Pistons tarafından seçilmesiyle eşlik ettiler. Türk oyuncularına öncü olurlarken, Türkiye'nin adını daha ileri noktalara taşıdılar.
     Mehmet Okur da bu konuda Türkiye'nin adını duyuran oyuncuların en başında gelmekle birlikte; NBA'e adım attığı ilk senesinde Finallerde mücadele eden Pistons takımının kadrosunda yer aldı fakat şampiyonluk sevincini bir sezon sonra yaşayabilecekti. Ertesi sezon Pistons tekrardan finallere çıkma başarısını göstermiş, Mehmet Okur ise daha fazla süre bulmaya başlamış ve rakamları da artmaya başlamıştı. O sene Türk tarihinde bir ilk yaşanmıştı ve Pistons şampiyon olurken, Mehmet Okur da bu başarıyı yaşayan ilk Türk basketbolcu olmuştu. Şampiyonluk sevincini yaşadıktan sonra Utah ile anlaşmaya varan Okur, 6.5 sene bu takımda görev almıştı. 2007 yılında ise Allen Iverson ile Steve Nash'in sakatlıkları sebebiyle All Star kadrosunda bulunamayacak olması sebebiyle David Stern tarafından All Star kadrosuna dahil edildi. Mehmet Okur Türk basketbolu açısından  bir kez daha henüz gerçekleşmemiş olanı başarmıştı.
     2010 sezonunun Nisan ayında aşil tendonundan sakatlanan Mehmet Okur, Play- Off'larda takımını yalnız bıraktı. Jazz da ilk turdan elenmekten kurtulamamıştı o sezon. 2011'de ise Jazz'in pek fazla planlarına dahil etmediği ve sakatlıklarının devam etmesi üzerine 2. turdan draft hakkı karşılığında New Jersey Nets'e yol almıştı. O sırada Deron Williams da Nets'de oynamaktaydı. ( Jerry Sloan istifa ettikten kısa bir süre sonra D- Will de takasını istemiş ve Nets yolunu tutmuştu) Fakat 17 maç oynadıktan sonra tekrardan takas edilen Okur bu sefer Batı ekiplerinden Portland Trail Blazers'a  Gerald Wallace karşılığında takas edildi fakat Blazers ile hiçbir maça çıkmadan takım tarafından gönderildi. Serbest oyuncu konumunda bulununan Okur'un Fenerbahçe Ülker'le anlaşacağı üzerine birkaç haber gelse de, basketbola artık devam etmeyeceği ve kariyerine nokta koyduğu açıklandı bugün. 33 yaşında emekli olan eski milli oyuncu, Türk oyuncularının ve basketbolunun önünü açan başarılarıyla her zaman hatırlanacaktır...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder