1 Kasım 2012 Perşembe

NBA'de 1. Ve 2. Günün Ardından Yaşananlar Ve Kontrat Haberleri

Los Angeles Lakers 2012- 2013

       NBA'de normal sezon 30 Kasım'ı 31 Kasım gecesine bağlayan gece 02.00'da Washington Wizards- Cleveland Cavaliers karşılaşmasıyla başlamış, Los Angeles Lakers- Dallas Mavericks ve Boston- Miami karşılaşmalarıyla ilk gece son bulmuştu. Bu yaz oluşturmuş olduğu kaliteli ve sürpriz kadrosuyla büyük merak uyandıran California ekibi Los Angeles Lakers'ın ilk maçında neler yapacağı şüphesiz herkes tarafından büyük merak uyandırmıştı. Hazırlık maçları döneminde oynadığı 8 maçın 8'inden de mağlubiyetle ayrılan ve herkesi şaşırtan bir performans sergileyen Lakers, normal sezonun başlamasıyla silkinip, beklenen performansı sahaya koyar diye düşünenlerin sayısı hiç de az değildi. Fakat açılış gecesinde oynamış olduğu Dallas maçında da hazırlık dönemi maçlarına oranla çok fazla bir farklılık görememiştik. Netice itibariyle Dallas'a 99- 91'lik skorla yenilmekten kurtulamayan Lakers takımı bu sabaha karşı da ezeli deplasman rakipleri Portland'tan tam 116 sayı yiyerek sahadan 106- 116 mağlup ayrılmış ve sezona 2'de 0 ile başlamış oldular. Sezon öncesinde yapmış oldukları transfer hamleleri üzerine Metta World Peace'in (yani eski Ron Artest) efsanevi Chicago Bulls takımının 95- 96 sezonundaki 72-10'luk derecesini geçecekleri açıklamasını yapması pek bir erken olmuş gibi görünüyor şimdlik. Eğer geri kalan 80 tane maçlarının 73'ünü kazanmazlarsa tabi...
       Dün gece savunmada hiçbir varlık gösteremeyen ama hücumda pek de fena işler çıkarmayan Lakers'ın acilen savunma üzerine yoğunlaşması ve hücum alanında da daha sistemli bir beşi bulması ve Princeton Offense dağılımında nasıl oynanacağını daha iyi anlaması gerekiyor takım olarak.
       Sahada 16 dakika kalıp sezon öncesi dönemde olduğu gibi çok iyi bir oyun sergileyemen (2 sayı, 4 ribaunt) Steve Nash ise Damian Lillard ile çarpıştıktan sonra bacağından sakatlanarak sahayı terk etmek zorunda kaldı ve şimdilik durumu belirsizliğini korumakta. Diğer yandan Portland Trail Blazers'ın büyük umutlar vaat eden 6. sıra seçimi Damian Lillard 23 sayı 11 asistlik muazzam performansıyla galibiyete büyük katkıda bulunmuş ve kendinden bekleneni ilk maçta yansıtmış oldu.
      Oklahoma City Thunder'dan gelen 52 milyon dolarlık sözleşmeyi kabul etmeyip Houston Rockets'a takası gerçekleştirilen James Harden ise dün gece Houston Rockest ile birlikte ilk maçında 37 sayı 12 asistlik bir performans göstererek adeta gösteri niteliğinde bir maç çıkardı ve benim açımdan büyük sürprizler yapması olası Houston takımının ilk maçından galibiyetle ayrılmasını sağladı. Bu arada dün gece gerçekleştirilen anlaşmayla birlikte 5 yıllığına 80 milyon dolarlık bir anlaşmaya varan James Harden ve Houston Rockets'da temsilcimiz Ömer Aşık, ilk beşte çıkıp 33 dakika sahada kaldı ve 12 sayı, 9 ribaunt, 2 blokluk bir performansla kendinden bekleneni ilk maçında vermiş oldu.

    james-harden-houston-rockets
     
       James Harden'ın Houston Rockets formasıyla bulduğu ilk sayıları:
     

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder