7 Kasım 2012 Çarşamba

NBA'DEN KISA HABERLER

                  - Az önce gelen haberlere göre Indiana Pacers'ın tecrübeli forveti Danny Granger'ın sezon öncesinde sol dizinden yaşamış olduğu sakatlığından dolayı 3 ay sahalardan uzak kalacağı açıklandı.
             
      - Bir dönem adından oldukça sık söz ettiren ve özellikle Jason Kidd ve Richard Jefferson ile birlikte New Jersey Nets'de çok iyi işler çıkaran Kenyon Martin, kariyerine Denver Nuggets, Lokavt döneminde Çin ve ardından Clippers yolunu tutmuş fakat bu sezon oynayacağı bir takımı henüz bulamamıştı. Hiçbir takımdan beklediği ilgiyi göremeyen Martin son zamanlarda oldukça isyankar açıklamalar yaparken, şampiyonluğa oynayan bir takımın kadrosunda da yer almak istediğini sık sık dile getiriyor. Heat ve Lakers ise olası ihtimaller diye konuşuluyor son zamanlarda.


      - Los Angeles Lakers'dan büyük umutlarla Dallas Mavericks'e transfer edilen ve özellikle Khloe Kardashian ile olan evliliği ile daha sık gündeme gelen ve basketboldan çok uzak bir görüntü çizen Lamar Odom bildiğimiz gibi Dallas Mavericks tarafından D- League'e bile gönderilmiş, kadro dışı bırakılmış ama birçok şans verilmesine rağmen bekleneni verememiş ve takım tarafından kesilmişti. Bunun üzerine Los Angeles ekiplerinden Clippers'da bir şans daha bulmuş ve bu sezon Clippers yolunu tutmuştu. Fakat Lakers'la birlikte geçirdiği seneleri unutamamış olsa gerek ki, çekimler için kamera karşısına geçtiğinde Clippers ile Lakers'ı karıştırdığını görüyoruz:


      - 2006 Draftı'nda 3. sıradan seçilen ve büyük umutlarla Bobcats'in yolunu tutan Adam Morrison, çaylak sezonunda çok başarılı bir sezon geride bıraktıktan sonra sol dizinden sakatlanarak 2007- 2008 sezonunun tamamını kaçırmış ve ardından gelen sezonu Larry Brown'dan pek fazla şans bulamayarak geçirmiş ve Radmanovic karşılığında Lakers'ın yolunu tutmuştu. Lakers'da iki kez şampiyonluk yaşayan fakat orada da şans bulamayan Morrison şansını  2 sene Lakers'da kaldıktan sonra yaz liginde denedi ve Wizards kampına davet edildi. Burada da aradığını bulamayan oyuncu Kızılyıldız'a geçtikten sonra tekrardan NBA şansını kontrol etti fakat aynı senaryo hazırdı ve kendisine herhangi bir takımda yer bulamayacaktı. Kendisine tekrardan kulüp arama sürecine giren Morrison bu sefer Türkiye Basketbol Ligi ekiplerinden Beşiktaş Milangaz'a transfer edildi ve orada adından söz ettirmek istedi. 2 ay Beşiktaş'ta forma giydikten sonra yeniden ve yeniden NBA'e kapak atmaya çalıştı ve bu yaz Brooklyn Nets, Los Angeles Clippers ve Portland Trail Blazers'ın yaz ligi kadrosunda yer aldı. Aslında hiç de kötü bir performans göstermemişti Morrison fakat Clippers ve Nets takımlarından da şans bulamamıştı. Gene de bu sezon için son durağı olan Portland bir umut doğuruyordu onun için.Şayet Portland takımıyla da sözleşme imzalayamazsa basketbola veda edeceğini açıkladı ve beklemeye çekildi fakat Blazers'dan da istediğini çıkaramadı. Tabi, basketbola veda edeceğini söyledikten sonra da basketbola veda da etmedi... Morrison'ın diğer durağı neresi olacak bilinmez ama geçen günlerde gelen haberlere göre, Euroleague veya en azından Eurocup seviyesinde oynayan bir takımda yer almak istediğini belirtmiş. Umarız arzu ettiği yolda kariyerine devam edebilir. Adam Morrison'ın Tip 1 diyabet hastalığı var ve uzun süredir basketbol hayatına bu şekilde devam ediyor olduğunu hatırlatmamda fayda var...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder